Spørsmål og svar...Kilde: Illustrert Vitenskap

Tekst

HVOR STORE KAN HAGL BLI?

Verdens største hagl hadde en diameter på 20,3 cm og en omkrets på 47,3 cm...omtrent som en håndball...og veide 878 gram...Kjempehaglet falt nær byen Vivian i South Dakota,USA under et heftig tordenvær 23.juli 2010

 

HAR MENNESKET ET PENISBEIN?

Mennesket er den eneste primaten som ikke har en penisknokkel...baculum...Penisbeinet forlenger samleiet,og dermed sjansen for å gjøre hunnen drektig...Mennesket utviklet i stedet monogami,som reduserte mengden rivaler,og gjorde det mindre viktig med lange,slitsomme samleier.

 

VIRKER PILLER ETTER UTLØPSDATOEN?

Helsemyndighetene krever at farmasøytiske selskaper merker medikamentene sine med en siste holdbarhetsdato,slik at forbrukerne kan være sikker på at de fortsatt virker som de skal,og ikke har blitt til giftige stoffer.

Produsentene tester derfor medisinenes holdbarhet ved å oppbevare den som anbefalt og teste virkningen med jevne mellomrom...Disse forsøkene varer imidlertid sjelden mer enn høyst to år...Dermed påfører produsenten en holdbarhet på to år på pakken,selv om innholdet i virkeligheten kan vare mye lenger...

MEDISINER KAN HOLDE SEG I TIÅR...

¤ Studier har vist at feks hodepinetabletter,antihistaminer ,og antidepressiva kan holde seg i 30-40 år...

¤ Flytende miksturer,salver og kremer har kortere holdbarhet enn "tørre" medisiner...

¤ I USA kaster sykehus hvert år medisiner til en verdi på om lag4,9 milliarder kroner...

 

HVORFOR HUSKER IKKE FOLK LIKE GODT?

Hvordan kan det henge sammen at noen mennesker allerede i tidlig alder får store problemer med hukommelsen?

Hukommelsen er en av hjernens mest grunnleggende funksjoner og en av de mest kompliserte egenskapene å forstå...For det første er ikke hukommelse bare hukommelse,men finnes i forskjellige typer:arbeidsminne,korttidsminne og langtidsminne...For det andre fungerer de ulike typene av hukommelse på ulike måter,og opererer i ulike områder av hjernen...Hukommelsen er derfor en tett integrert del av hele hjernen og regnes dessuten for å være en viktig del av den overordnede intelligensen. Med andre ord har du større sjanse for å være intelligent hvis du også har en god hukommelse.

Siden alle hjerner er forskjellige,og siden folk har ulik intelligens,er det naturlig at ikke folk husker like godt. Men det er viktig å sove godt,for langtidshukommelsen etablerer minner når vi sover.

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.01 | 09:13

hva kaller du en neger prest?

holy shit

...
22.05 | 22:28

Hei,Nils...jada,det har vært en del oppdateringer de siste ni årene,men dessverre ikke så mye som ønskelig...har du forslag til oppdatering?Skal prøve nå :)

...
22.05 | 21:07

Bra sider

Har det vært oppdateringer de siste 9 år (Bergen den 22.05.2018)

...
16.09 | 00:42

funny

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE